Om Ø-Bryg

Jeg har i mange år haft en stor interesse for øl. Interessen startede helt tilbage i 2001 hvor jeg meldte mig ind i Danske Ølentusiaster.
Deltagelsen i DØE arrangementerne, tog efterhånden fart, og jeg blev revet med af bølgen.

I 2005 blev jeg kontaktet af en ven som var skoleleder hos LOF, og som ville lave nogle kurser ud over det sædvanlige.
Snakken faldt hurtigt på brygkurser, og inden vi fik set os om, havde vi været på flere brygkurser, både som kursist og medarrangør.
I forbindelse med brygkurserne mødte vi andre med samme interesse, og snart efter var vi en lille gruppe som tog initiativ til at stifte Svendborg Bryglaug.
Bryglauget blev stiftet i 2006, og jeg er Oldermand i Bryglauget.
Gennem mit virke i Svendborg Bryglaug har jeg efterhånden opnået en del viden om brygning af øl, og ikke mindst om råvarerne.
Jeg bryggede selv, både hjemme i værkstedet og i Svendborg Bryglaug.

I 2008 startede jeg firmaet Ø-Bryg, og begyndte at holde ølsmagninger og foredrag.

En konkurrence i 2009 fik for alvor sat gang i tingene. En førsteplads, med Sydfyns bedste håndbryggede Påskebryg, gav mig retten til at brygge vinderøllen på Midtfyns Bryghus.
Jeg bryggede den berygtede ”Rough Snuff”. En øl med bl.a. tobakssnus.
”Rough Snuff” blev meget populær – faktisk så populær at den blev kåret som ”Årets Ølnyhed 2010” af Danske Ølentusiaster.

Glæden var dog kort – for kort efter forbød Fødevarestyrelsen øllen, på grund af dens indhold af snus.
Den megen omtale og opmærksomhed gav dog blod på tanden, og i oktober 2011 startede jeg som kontraktbrygger, og bryggede på Ørbæk Bryggeri.
Dette gjorde at jeg kunne tilbyde mit øl kommercielt. Startskuddet var gået, og jeg var i gang.
Når jeg bryggede mine øl på Ørbæk, var jeg altid selv til stede. Det var mine råvarer der bliver brugt, og det var mig der bestemte brygmetoder, temperaturer osv.
Alle mine øl var produktudviklet og prøvebrygget hjemme, og ofte var det de mest populære af mine hjemmebryg der blev valgt til kommercielt bryg.

Ønsket om eget bryggeri lå og lurede, og blev en realitet i 2013 da vi købte en tidligere købmandsbutik på Thurø.
Det tog 3 år at forvandle den gamle købmandsbutik til bryggeri og butik.
I 2014 åbnede butikken. En butik fyldt med lækre specialiteter fra flere små fynske producenter, samt spændende udenlandske øl.

December 2015 bryggede vi første bryg på Thurø Bryghus, og har brygget her lige siden.
Bryggene der laves på Thurø Bryghus er små eksklusive bryg. Brygget med samme metode, kærlighed og nærvær som da jeg bryggede hjemme i værkstedet.

Jeg følger altid produktionen af mit øl meget tæt, og det er vigtigt for mig at mit produkt bliver præcis som jeg vil have det.Der brygges med andre ord med masser af nærvær og kærlighed.
Eksempelvis går jeg aldrig forbi gærtanken uden lige at klappe “hende” blidt – husk øl er levende!

Når du smager mit øl, håber jeg du får lige så god en oplevelse , som jeg får når jeg brygger.

Ø-Bryg er resultatet af en hobby, der udviklede sig.
Skål ! og husk – Det er sundt at leve sjovt…

Se mere under “Øllet”

Ingen kommentarer endnu

Ingen tracbacks endnu