Om Ø-Bryg

Ø-Bryg / Thurø Bryghus er resultatet af en hobby der udviklede sig noget for grundlæggeren Erik Nielsen. Han grundlagde Ø-Bryg tilbage i 2008, og fra hans dengang hjemmebryggeri bryggede han den øl han vandt Sydfyns bedste håndbryggede påskebryg med. Det gav Erik adgang til Midtfyns Bryghus og præmien der var et bryg på bryggeriets anlæg. Herefter bryggede Erik så den berygtede ”Rough Snuff”, en øl der med blandt andet tobakssnus blev meget populær på kort tid. Og også kåret som årets øl nyhed af øl entusiasterne i 2010. Kort var glæden dog, da øllen ikke må indeholde snus ifølge Fødevarekontrollen. Men nu var Ø-Bryg en realitet og Erik fik de første år af firmaets levetid øllet brygget på andre bryggerier. I 2013 blev Thurø Bryghus skabt da Erik købte og totalt ombyggede en tidligere købmand på øen. I 2015 stod bryghus og butik så klar til det første bryg af Ø-Bryg og de første kunder. Siden 2015 er der flydt meget øl gennem bryggeriet og Erik har udviklet og brygget et spændende og bredt sortiment af specialøl. Det vil altid være essentielt at øllet her på Thurø Bryghus altid bliver brygget med kærlighed til øl som den vigtigste ingrediens. Det betyder at øllet her følges tæt og der er nærvær og tid til at brygge. Her bliver gærtankene altid klappet blidt når man går forbi, for husk på at øl er levende.

Fra 1. januar 2023 stoppede eventyret for Erik Nielsen og bryggeriet er overtaget at et lokalt ægtepar fra Thurø, Gurli og Ask, der med en kæmpe kærlighed til øl og den smukke Ø synes at være de rigtige. Gurli kommer med salgs- og marketingerfaring fra bryggeri og fødevarebranchen og Ask kommer med salgserfaring og er hjemme brygger med stor kærlighed til et godt glas øl og er ølentusiast udover det sædvanlige. ’Det er med stor ydmyghed og stolthed at vi har fået lov til at videreføre Eriks livsværk’ siger Gurli og Ask ’og vi glæder os til at brygge meget mere af den virkelig gode øl’.

OG skål! Og husk Det er sundt at leve sjovt.

2 Replies to “Om Ø-Bryg”

  1. Hvornår frigiver du din juleøl med brunkage – Glæder mig helt vildt til at smage den igen, og tak for besøget i dit bryggeri for nogle uger siden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *