Øllet

Her er en oversigt over de aktuelle øl på bryghuset.
Der kan forekomme enkelte fadlageret udgaver i begrænset mængde. Disse sælges kun fra bryghusets butik.

Den originale “Rough Snuff” med snus – brygges og serveres kun til bryghusets arrangementer og smagninger.
Denne kan IKKE købes på flaske!

”DAMPSKIBSØL” (Steambeer) – 5,5 % alk. / IBU 30 / EBC 18
En frisk, og frugtagtig øl, der kan nydes af de fleste.
Øltypen er ”Amerikansk Steam Beer”. Det vil sige øllen er brygget på en undergær, men gæret som en øl på overgær ved højere temperatur.
En øl der forener det friske fra en pilsner, med det fyldige fra en ale.
Der er udelukkende anvendt den newzealandske humle, ”Nelson Sauvin”, som er frugtagtig, og dufter skønt af melon, fersken og druer.
Mad: Fisk, Fjerkræ, Cremede pastaretter.

”AMERIKANSKE PALE ALE” (Pale Ale) – 5,9 % alk. / IBU 30 / EBC 18
En god og velafbalanceret øl der kan nydes af de fleste.
Brygget af letristet malt, som bidrager med maltfylde og noter af karamel. Humlearomaerne er citrusagtige, og stammer fra de populære amerikanske humletyper ”Cascade” og ”Amarillo”.
Mad: En perfekt frokost-øl. Sild, Røget laks, Burgers, Karrysuppe eller Cremede og fede oste.

”5700” (Pilsner med boghvede) – 5,700 % alk. / IBU 24 / EBC 11
En pilsnertype brygget med boghvede. Øllen har en blid maltaroma, med noter af boghvede, og en dejlig let og sprød citrusaroma fra den amerikanske humle Cascade. Smagen er let med en god fylde og en blid nøddeagtig eftersmag fra boghveden. En øl der passer godt til frokostbordet, og som vil smage de fleste.
Mad: Friske grøntsager og urter. Skaldyr. Thai og vietnamesisk.

”SVEND BOCK” (Helles Bock) – 6 % alk. / IBU 24 / EBC 23
En lys og velhumlet øl der typisk brygges til forår og sommer. Øllen har en blid aroma af malt og brød, krydret med en dejlig humlearoma og en liflig frugtaroma fra gæren. Øllen har en fyldig krop kombineret med en god og sødlig maltsmag. Alt sammen afbalanceret af en behagelig bitterhed og blid humlesmag fra de europæiske humler. Svendborg Bryghus var tidligere kendt for denne øltype. Desværre havde bryggeriet store problemer med dårligt øl, så derfor sagde man ”Drik Bock og din røv går amok”. Bryggeriet lukkede i 1989 – Men nu kan man igen drikke BOCK.
Mad: Vildt, and, ovnbagte grøntsager, italienske og franske pølser, spegeskinke, hårde og kraftige oste.

”LILLE PALLE ” (IPA) – 6,0 % alk. / IBU 46 / EBC 20
En klassisk og velafbalanceret Amerikansk IPA.
Brygget med de amerikanske humler Simcoe og Amarillo, som giver en let og forførende aroma af citrus, tropisk frugt og nåletræ.
En lys kobberfarvet øl med en god og tæt skumkrone.
God mundfylde og smag af de klassiske amerikanske humler, efterfulgt af en moderat bitterhed, hvilket er kendetegnet for denne øltype.
Mad: Cajun og Caribisk krydret BBQ, eller Indisk inspireret.

”BROWN ALE” (Brown Ale) – 5,9 % alk. / IBU 18 / EBC 59
En øl af typen ”British Brown Ale”. Den er brygget af både let og hårdt ristet malt.
Sammen med kandis og rosinsirup giver det en fyldig og velafbalanceret øl, der efterlader en god lang eftersmag af tørret frugt og chokolade.
Der er anvendt en engelsk ”Fuggle” humle – en mild og let krydret humle med noter af træ og blomster.
En Brown Ale med mere saft og kraft end gennemsnittet. Rosinsirup er godt til mørke øl. Det giver en fantastisk fyldig, rund og blød smagsoplevelse.
Mad: Braiserede retter, Ost eller Chokoladekage.

”CHRISTIANSØLLEN” (Belgisk Dubbel) – 6,3 % alk. / IBU 19 / EBC 37
En øl inspireret af den belgiske øltype Dubbel, og derfor brygget med en belgisk gærtype.
Har en god maltfylde, med en dejlig sødme, og noter af nødder, chokolade og karamel fra den ristede malt og fra muscovadosukker.
Mad: Braiserede retter, Lam, And, Foie gras, Tungere gryderetter med søde elementer, Vildt- og lamme pølser, samt kraftige blå oste.

”VERA’S WIT” (Belgisk Wit) – 4,5 % alk. / IBU 19 / EBC 10
Belgisk inspireret hvedeøl. Brygget med umaltet hvede, appelsinskal og korianderfrø.
Farven er halmgul, og øllen har en dejlig kraftig skumkrone. Sommerfrisk aroma af korn, koriander og appelsinskal.
Sødlig smag af brød og korn, samt en let krydret eftersmag.
Øllen er uklar på grund af den umaltede hvede, hvilket kendetegner denne øltype.
Mad: Skaldyr, hvid fisk, citrus-drevne lette retter, sushi, salater, æg og ost.

”SEJLSKIBSØL” (Skotsk Red Ale) – 4,8 % alk. / IBU 26 / EBC 24
En øl der tager dig med storm!
En mahognifarvet rød ale, brygget med tørverøget malt, som du kender fra skotsk whisky.
Skummet er cremet – som skumtoppene fra en storm i det Sydfynske Ø-Hav.
Øllets aroma er som en sagte brise af karamelsødme og tørverøg.
Øllen har en dejlig rund og god maltfylde, med en behagelig eftersmag af røgmalten.
For at fremhæve og krydre de lækre smagsnuancer, er øllet brygget med blæretang og havvand fra Svendborgsund (3%).
Så man kan rolig sige, at alle sejl har været sat, under brygningen på Thurø Bryghus.
Mad: Smørrebrød – spec. ”Dyrlægens Natmad”

”HUMLECIDER” (Æblecider m. humle) – 5,9 % alk. / IBU 319 / EBC 10
En frisk cider brygget med elementerne fra øl.
Både humle og ølgær er med til at give denne cider en helt ny dimension.
En frisk cider med let krydrede citrusnoter fra humlen. Egner sig god som aperitif.
Er udelukkende lavet på most fra Rubinola-æbler, samt med honning fra Langeland.
Humlecideren er resultatet af et Sydfynsk samarbejde mellem en brygger, en kok, og en frugtavler. I øvrigt er cideren Danmarks eneste af sin slags!
Nydes godt afkølet – i champagneglas, og bland den evt. halvt med champagne.
Mad: Skaldyr – men ellers som aperitif.

”1001” (Imperial Stout m. valnød) – 10,01 % alk. – IBU 63 – EBC 100,1
Brygudstyret på Thurø Bryghus stammer oprindeligt fra Midtfyns Bryghus.
Sidste bryg på Midtfyns var bryg nummer 1000 – en lækker Imperial Stout med valnød.
Opskriften blev lavet af Jakob Mikkelmann – manden bag flere prisvindende øl fra Midtfyns.
Selv samme Jakob var også ham der lærte Erik fra Ø-Bryg at brygge.
Derfor besluttede de to at lave endnu en øl sammen – bryg nr. 1001 brygget på Midtfyns gamle anlæg,
så bryggerånden kunne leve videre på Thurø Bryghus.
Opskriften blev endnu engang den samme som til bryg nr. 1000. En lækker cremet og fyldig Imperial Stout tilsat Jakobs Valnøddesnaps.
Øllen er sort som natten, eventyrlig intens, og med komplekse smagsnuancer af chokolade, lakrids, mørkt sukker og valnød.
For at få den fulde oplevelse af denne øl, vil vi anbefale at den tages ud af køleskabet ved 10°C.
Herefter gnides let på flasken, indtil den opnår en temperatur på 12°C.
Først her kommer den rette bryggerånd ud af flasken!
Mad: Chokoladedesserter, Tiramisu, Crème Brûlée, Kraftige blåskimmeloste, eller i stedet for en dessert.

”JULØBRYG” (Belgisk Dubbel) – 5,5 % alk. / IBU 28 / EBC 41
Juløbryg” er inspireret af den belgiske øltype Dubbel, og er derfor brygget med en belgisk gærtype.
Den har en god maltfylde, med en dejlig sødme, og noter af nødder, chokolade og karamel fra den ristede malt og Muscovadosukker.
Dette gør at øllen egner sig godt til julens mad, der som regel er både sød, kraftig, krydret og med brunede/braiserede madretter.
Der opleves en vis efterbitterhed fra humlen som er god til at ”rense op” efter den ”fede” julemad.
Sammen med julekrydderierne og den blide Sazz humle bliver julehumøret højt.
”Juløbryg” er en af de julegaver der gerne må åbnes før juleaften.
Mad: Julens mad.  Braiserede retter, Lam, And, Foie gras, Tungere gryderetter med søde elementer, Vildt- og lamme pølser, samt kraftige blå oste.

4 Replies to “Øllet”

  1. Pingback: Ny øl !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *