Ølsmagning

BOOK ØLSMAGNING HER

En af de ting jeg vægter højt når jeg holder ølsmagninger er at give en forståelse for hvilke ingredienser der er i øllet, og hvorfor de er der. Således at den enkelte ølnyder ved senere lejligheder ved hvad det er der kendetegner netop den øl som man bedst kan lide.
Det er vigtigt for forbrugeren at vide hvilken humle eller malt type som det er man synes godt om.
Så man ved et hurtigt kig på etiketten kan se om dette er en øltype som man synes om.
Lige så vigtig er den rette serveringstemperatur, og glasset.
Selvfølgelig skal øllen også nydes i godt selskab, men er man bevidst om hvad det er man går efter, er chancen for en god øloplevelse størst.
En af mine egne største øloplevelser havde jeg på en tur til Belgien. Her fandt jeg en Carlsberg Imperial Stout (Porter) fra 1984. En mørk, næsten sort, vinøs øl på 10 %, som havde ligget på lager i mere end 20 år. Den smagte himmelsk, og fyldte hele munden med et bølgende inferno af smagsnuancer, samtidig med at en blid kulsyre gav en dejlig fornemmelse af at drikke en portvin med brus.

Jeg har holdt smagninger for 8–120 personer, så der er næsten ingen grænser.
Ølsmagningerne kan tilpasses individuelt efter behov eller interesse. Således at alle kan få det på det niveau de ønsker. Man behøver altså ikke være øl-nørd eller håndbrygger for at være med her.
En af de ting jeg lægger vægt på, er at give en forståelse for de råvarer der er brugt, således at den enkelte forbruger kan genfinde nogle af de ønskværdige oplevelser næste gang man skal vælge sig en god øl.
Som regel vil der være mulighed for at købe øl med hjem af samme slags som er anvendt til smagningen.

5 Replies to “Ølsmagning”

 1. hejsa
  jeg ville bare lige hører hvad det ville koste vis jeg gerne ville bestille en øl smagning hos dig for 5 personer. og hvordan jeg bestiller det.

  hilsen laila

 2. Hej Laila

  Prisen på en ølsmagning afhænger meget af hvilke øl man vil smage. Jeg kan lave smagninger med øl til 1.000,- pr. flaske, men også med øl til 10,- pr. flaske, så det er meget individuelt.
  Men giv mig et ring på 62 20 69 40 så kan vi tale lidt om hvad dine ønsker er.
  Vi tales ved, Erik

 3. Når Erik laver ølsmagning, er det ikke bare at kaste øl i svælget… Nej, man får en dybdegående og interessant forklaring på, hvordan man laver øl, sådan helt fra bunden af. Nogle af øllene har Erik selv brygget andre har han med for at vise at øl ikke bare er øl. Fantastisk øjenåbner!Erik Nielsen kan sit håndværk, han er en dygtig brygger og en god og levende foredragsholder. Jeg kan varmt anbefale hans øl-smagning.

 4. Hej
  Vi er igang med at arrangere ølsmagming for vore kollegarer i post danmark Svendborg men har haft svært ved at finde nogen der kunne og hvor prisen også passer til vores budget . Vil gerne om du kunne sende priser og datoer. Vi er p.g.a af arbejde låst fast på at det skal være en lørdag omkring kl.17 🙂
  M.V.H
  Marie K christensen

 5. Hej

  Vi skal til vores årlige konference d. 2 og 3 maj, bruge en ølsmagning fra ca. kl. 16-18.30. Det forventes at der nok er en 70-100 personer (endligt tal kommer senere) – det foregår i Ballerup. Efterfølgende er der palæo-middag, som du naturligvis er velkommen til at deltage i også.
  Kan du denne dag ? Og hvad koster det ca. ?
  mvh
  Mette Stephansen
  53 74 72 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.