fbpx

Bryghuset

Vi brygger og tapper alle vores øl her på Thurø Bryghus. Vores brygværk er oprindeligt fra Midtfyns bryghus og blev installeret her tilbage i 2014. 

Ølbrygningen her starter med at vi valser bygmalt i vores mæskekar og mæsker ved 60-70 grader. Herefter falder urten ned i vores kogekar hvor vi koger urten og tilsætter de humler der skal i den pågældende øl. Efter kogningen af urten pumpes urten over på tryktanken for at gære. Herefter gæres øllet til det er klar til tapning. Gæringstiden varierer fra øl til øl. Vores tappemaskine kører ca 700 flasker igennem i timen og efter tapning pasteuriserer vi øllen og herefter kommer der etiketter på. 

De fleste processer i bryghuset foregår manuelt og med tid til at øllet. Det er vigtigt for os at følge øllet tæt og altid lige give tankene et kærligt klap når vi går forbi.

Har du interesse for ølbrygning så kig forbi vores butik, her har vi vinduer ud til bryggeriet så du kan se hvordan det foregår. Deltager du i en af vores smagninger med rundvisning, forklarer vi i detaljer om processerne og vores passion for øl.