Information
Åbningstider butik
Kontakt os
- Onsdag - Fredag 11.00 - 17.00
- Lørdag 11.00-14.00
- CVR: 43705660
- Bergmannsvej 82, 5700 Svendborg
- mail@oebryg.dk
- +45 60 57 97 05
CASHMERE Session IPA er klar. – det er en blød lækker luksuriøs Session IPA med masser af Cashmere humle og med en alkohol styrke i den lavere ende. Den har en smooth bitterhed der balancerer godt med den runde maltsødme og en rar mundfylde og noter af sød citrus med melon og en krydret floral note. Alle noter som netop Cashmere humlen bidrager med og sammen med Cryo Citra humle bliver disse noter fuldendte
Alk: 4,8 %
SØDE VÅR: Foråret er lige om hjørnet, og i år har vi begået en rigtig forårs Øl. Vi kalder den Søde Vår. Det er en en øl af typen Witbier, vi har tilsat godt med lime og lidt hyldeblomst. Det gør den forårskøn med en aroma af korn og appelsinskal med et squeeze af lime og hyldeblomst for rigtigt at fornæmme den søde Vår.
OCEAN’S EDGE er et COLLAB mellem Thurø Bryghus og Kasper Brew. Opskriften er der arbejdet på længe – og over mange øl. Øllet er brygget på en ellers halvgrå onsdag i februar, der hurtig blev til en festdag med høje bølger. OCEAN’S EDGE er en Saison, en belgisk stilart og brygget på 4 forskellige malte og det giver øllet karakter. Øllet er kraftigt humlet med El Dora som bitterhumle og Huell Melon, Sabro og Nelsons Sauvin som aromahumler. Det er en let frisk Saison med citrus og friske noter af ananas. Surf med på bølgen.
Porter’s 7 Seas er en collaboration mellem Thurø Bryghus og Gamborg Bryghus. Det er en mørk, lækker & fyldig porter på mere en 7 procent. Porteren som øltype blev til i England, da man ved en fejl brændte malten på og derved blev øllet sort og stærk – noget for de engelske ”Porters” (havnearbejdere)
Der er humlebitterhed og nuanceret ristede noter fra de mørkristede malte og en fyldig krop.
Humlen lyver ikke, og der er noget med humlen i denne øl. Humlen er udvalgt til at gøre denne øl til noget særligt og årsagen til dette er en New England IPA. Netop den intense tropiske humlearoma og smag gør Hops don’t lie til en NEIPA. Den er tørhumlet og er let sløret med en fuld krop og blød smag med en blid bitterhed. Det er vores Version #1 og mens den blev tappet planlægger vi allerede version #2
Værd at vide om Hop’s don’t lie
Værd at vide om Humle Cider
Belgisk inspireret hvedeøl. Brygget med umaltet hvede, appelsinskal og korianderfrø. Farven er halmgul, og øllen har en dejlig kraftig skumkrone. Sommerfrisk aroma af korn, koriander og appelsinskal.
Sødlig smag af brød og korn, samt en let krydret eftersmag. Øllen er uklar på grund af den umaltede hvede, hvilket kendetegner denne øltype.
Værd at vide om Vera’s Wit
Mad: Skaldyr, hvid fisk, citrus-drevne lette retter, sushi, salater, æg og ost
En frisk, og frugtagtig øl, der kan nydes af de fleste. Øltypen er ”Amerikansk Steam Beer”. Det vil sige øllen er brygget på en undergær, men gæret som en øl på overgær ved højere temperatur.
En øl der forener det friske fra en pilsner, med det fyldige fra en ale. Der er udelukkende anvendt den newzealandske humle, ”Nelson Sauvin”, som er frugtagtig, og dufter skønt af melon, fersken og druer.
Værd at vide om Dampskibsøl
Mad: Fisk, Fjerkræ, Cremede pastaretter.
En pilsnertype brygget med boghvede. Øllen har en blid maltaroma, med noter af boghvede, og en dejlig let og sprød citrusaroma fra den amerikanske humle Cascade.
Smagen er let med en god fylde og en blid nøddeagtig eftersmag fra boghveden. En øl der passer godt til frokostbordet, og som vil smage de fleste.
Værd at vide om 5700
Mad: Friske grøntsager og urter. Skaldyr. Thai og vietnamesisk.
Initium er en øl med masser og masser af humle af typerne Galaxy og Citra. Det er en Fruity IPA som har en flot orange gul farve og et fint skum. Smagen er frugtig og cremet om med mange tropiske noter. Øllet er let sløret.
Værd at vide om INITIUM
Mad: God til salat og lette retter
En lys og velhumlet øl der typisk brygges til forår og sommer.
Øllen har en blid aroma af malt og brød, krydret med en dejlig humlearoma og en liflig frugtaroma fra gæren. Øllen har en fyldig krop kombineret med en god og sødlig maltsmag. Alt sammen afbalanceret af en behagelig bitterhed og blid humlesmag fra de europæiske humler.
Svendborg Bryghus var tidligere kendt for denne øltype. Desværre havde bryggeriet store problemer med dårligt øl, så derfor sagde man ”Drik Bock og din røv går amok”. Bryggeriet lukkede i 1989 – Men nu kan man igen drikke BOCK.
Værd at vide om SVEND BOCK
Mad: Vildt, and, ovnbagte grøntsager, italienske og franske pølser, spegeskinke, hårde og kraftige oste.
En øl af typen ”British Brown Ale”. Den er brygget af både let og hårdt ristet malt. Sammen med kandis og rosinsirup giver det en fyldig og velafbalanceret øl, der efterlader en god lang eftersmag af tørret frugt og chokolade.
Der er anvendt East Kent humle – en mild og let krydret humle med noter af træ og blomster. En Brown Ale med mere saft og kraft end gennemsnittet. Rosinsirup er godt til mørke øl.
Det giver en fantastisk fyldig, rund og blød smagsoplevelse
Værd at vide om Mister Brown
Mad: Braiserede retter, Ost eller Chokoladekage
En øl der tager dig med storm! En mahognifarvet rød ale, brygget med tørverøget malt, som du kender fra skotsk whisky.
Skummet er cremet – som skumtoppene fra en storm i det Sydfynske Ø-Hav.
Øllets aroma er som en sagte brise af karamelsødme og tørverøg. Øllen har en dejlig rund og god maltfylde, med en behagelig eftersmag af røgmalten. For at fremhæve og krydre de lækre smagsnuancer, er øllet brygget med blæretang.
Så man kan rolig sige, at alle sejl har været sat, under brygningen på Thurø Bryghus.
Værd at vide om Sejlskibsøl
Mad: Smørrebrød (spec. ”Dyrlægens”)
En øl inspireret af den belgiske øltype Dubbel, og derfor brygget med en belgisk gærtype. Har en god maltfylde, med en dejlig sødme, og noter af nødder, chokolade og karamel fra den ristede malt og fra muscovadosukker.
Værd at vide om Christiansøllen
Mad: Braiserede retter, Lam, And, Foie gras, Tungere gryderetter med søde elementer, Vildt- og lamme pølser, samt kraftige blå oste.
En lækker cremet og fyldig Imperial Stout tilsat Jakobs Valnøddesnaps. Øllen er sort som natten, eventyrlig intens, og med komplekse smagsnuancer af chokolade, lakrids, mørkt sukker og valnød.
For at få den fulde oplevelse af denne øl, vil vi anbefale at den tages ud af køleskabet ved 10°C. Herefter gnides let på flasken, indtil den opnår en temperatur på 12°C – så kommer bryggerånden ud af flasken!
Værd at vide om 1001
Mad: Chokoladedesserter, Tiramisu, Crème Brûlée, Kraftige blåskimmeloste, eller i stedet for en dessert.
”Juløbryg” er inspireret af den belgiske øltype Dubbel, og er derfor brygget med en belgisk gærtype.
Den har en god maltfylde, med en dejlig sødme, og noter af nødder, chokolade og karamel fra den ristede malt og Muscovadosukker. Dette gør at øllen egner sig godt til julens mad, der som regel er både sød, kraftig, krydret og med brunede/braiserede madretter.
Der opleves en vis efterbitterhed fra humlen som er god til at ”rense op” efter den ”fede” julemad. Julekrydderierne og den blide Sazz humle hjælper godt på julehumøret.
”Juløbryg” er en af de julegaver der gerne må åbnes før juleaften.
Værd at vide om Juløbryg
Mad: Julens mad. Braiserede retter, Lam, And, Foie gras, Tungere gryderetter med søde elementer, Vildt- og lamme pølser, samt kraftige blå oste.
En sort, fyldig og overdådig julebryg. Under gæringen er gærtanken åbnet, og der er tilført ikke mindre end 50 kg brunkager til 1000 Liter øl.
En teknik man normalt bruger til at tørhumle med. Men her er der altså tørkaget! Øllen dufter fantastisk af jul, krydderierne fra brunkagerne giver en dejlig krydret smag, der bæres godt frem af den solide alkoholstyrke.
Alt sammen afbalanceret med en god portion julesødme, der gør kinderne røde, og får klokkerne til at ringe.
Værd at vide om Brunkagen
Mad: Desserter, eller som et alternativ til en dessert. Serveres IKKE for kold – helst 12-14 gr.